Barbera D'Asti Da Sul

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Photo R.Ramaioli
We all know... Christmas brings happyness, warmth and armony.
I presonally link the word warmth to the family and then to Sunday's lunch, when my mother used to prepare fantastic roasts.
In this regard, for the fantastic Barbara's roast, I suggest a friend's wine:
Paolo Lajolo and the Regin canteen whose passion brought him and his wine to win the Duja d'Oro Award 2010.
Luca Maroni said about this wine:
Not only a great powerful pulp, but a sweetness that envelops the mouth, in spite of acidity and tannin caresses persuasive. The given impression is that of purple/black cherry fruit, of maturity, with freshness and novelty. And if qualifying wine processing, the sample gives its persuasive olfactory sharpness [...] the depth and long persistence of its soft mellow cassis.
If such a famous sommelier says that....  Cheers!


Name:  Barbera d'Asti Da Sul
Producer:  Azienda Agricola Guido Lajolo “Reginn”
Area of Origin:  Noche (Asti)
Blend: 100% Barbera
Visual Aspect: Intense ruby color with violet hues foam
Olfactive Aspect: red berries scent; currant and cherry
Flavour:  Soft and pleasant, slightly tannic
Serve at:  14/16 °C
Average Price: 8 Euro


Si sa.. le feste portano sempre allegria, armonia e calore. Personalmente la parola calore la collego a 
famiglia e di conseguenza ai famosi pranzi della domenica. 
Momenti di convivialita' domestica dove la mia mamma preparava fantastici arrosti.
"Non solo una gran polpa potente, ma una dolcezza di bocca che avvolge, che ammanta, che nonostante
 acidita' e tannino carezza suadente. 
L'impressione è quella data dal frutto ciliegia violaceanerastra, bluastra, di maturita' e polposita' di vertice, 
con freschezza e novita' d'aroma esuberanti e ben turgide. 
E se qualificante enologia di trasformazione, del campione in esame origina la sua suadente nitidezza 
olfattiva, la viticoltura di superiore rigorosita' è la sorgente della fittezza, della profondita' e della persistenza 
lunghissima del suo morbido cassis pastoso."


Se l'ha detto un sommelier di fama internazionale allora...
Alla salute

Nome: Barbera d' Asti Da Sul
Cantina produttrice: Azienda Agricola Guido Lajolo “Regin”
Zona di Origine: Noche (Asti)
Uve: Barbera 100%
Aspettetto Visivo: Colore rubino intenso con spuma di riflessi violacei
Aspetto Olfattivo: Sentore di frutti rossi; ribes e ciliegia
Sapore: Morbido e gradevole anche leggermente tannico
Temperatura di degustazione: 14/16° C
Prezzo medio: 8 euro


 

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